2016 m. spalio 25 d., antradienis

Laiptai

Diena prieš betonuojant grindis suvokiau, kad reikės laiptų į antrą aukštą ir kad laiptų pritvirtinimui reikia palikti pažymėtą vietą- kad gręžiant prie grindų nepragręžtume šildymo vamzdelių.  Kažkaip laiptus mintyse priskyriau vos ne interjero įrengimo etapui ir pamiršau, kad jie turi ir savo techninę pusę. Plius, paskui supratau, kad laiptus apgalvoti būtina prieš statant sienas ir planuojant namo erdves- medinėse trobose laiptai gali būti tik tarp balkių ir tai gana smarkiai apriboja jų išdėstymą. Taip pat, planuojant laiptus su posūkiu (o tokių norisi,  kad laiptai nebūtų labai ilgi arba labai statūs, reikia apgalvoti, kur laiptai prasidės ir kiek pakopų bus "užlenktų", kad lipant jomis, nedaužtum galvos į balkį. paprastai tai būna ne daugiau 2 pakopų 2,5 m aukščio trobose.

Taigi, susiradau firmą Jonavoje (pamatus įrengiant ir samdant jonaviškius visai sutaupėme), susitariau su meistru, jis atvažiavo, pasimatavo, sakė paskaičiuos ir atsiųs brėžinį, kad galėtų santechnikas pažymėti tas vietas laiptų tvirtinimui.

Nežinau, gal dėl to, kad meistrelis pamatė mane, moteriškę, gal dėl to, kad žinojo, jog betonuotojai atvažiuoja kitą rytą ir mums būtina pasižymėti vietą tvirtinimui, o gal tikrai tokios kainos... prieš atsiųsdamas brėžinius, atsiuntė sutartį pasirašymui 2000 eur be ranktūrių, su jais-3000 eur. Ar bereikia sakyti, kad tokią sumą pamačius žandikaulis atvipo... ir nusprendėm laiptų problemą spręsti kada nors po betonavimo. Pavyzdžiui, reikiamoje vietoje vėliau pamūryti atskirą pamatėlį ir laiptus tvirtinti į jį.

Ir ėmiausi laiptų paieškos- apžiūrėjau sraigtinius "Senukų"- na tiesiog tokius, funkcijai atlikti radau už lyg ir 800 eur. Tai mums pasirodė visai racionalus variantas. Nes 3000!!!!! Na, jau tik ne kaimo troboje...Bet... aš toliau klaidžiojau po savo mėgstamiausią to laiko portalą Skelbiu.lt ir radau naudotus, ąžuolinius laiptus, kurių aukštis, posūkio kampas, pakopų išsidėstymas yra būtent tokie, kokių mums reikia. ĄŽUOLINIUS!!!!!!! už 550 su atvežimu į kaimą.

Laiptus Mariaus tėtis nušveitė, naujai nulakavo, o meistras Antanas su sūnumis pastatė (tiesa, apatines pakopas dar parėmė laikinai, galutinai bus, kai sudėsime grindų dangą) už 70 eur.


 Taigi, turim ąžuolinius laiptus, gal kiek ir senovinės formos ranktūriais (bet pavadinkime juos "klasikiniais" už: 550 laiptai, 10 lakas, 70 pastatymas. Aš labai savimi patenkinta :)


Čia pakopa šlifuojama.

Čia jau naujai nulakuota.
 Naujai nulakuotos dar tik apatinės pakopos, todėl matosi skirtumas.

Laiptai dar be ranktūrių- vis dar sprendžiame, kurioje pusėje juos dėti. Ir ar iš viso dėti.

Papildysiu, kaip tie laptai atrodys, kai jau bus visos sienos ir pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą