2016 m. liepos 13 d., trečiadienis

Griovimo darbai

Griovimo darbai iš dalies buvo tokie darbai, kuriems mes nei biudžeto numatyti nenorėjome, nei laiko "projekto" įgyvendinimo grafike skyrėme. Bet jie yra. Ir ne tokie jau menki.

Neieškosiu, kiek visi demontavimo darbai buvo įkainuoti toje sąmatoje, kur bendra sodybos renovacija mums atsieitų 125 tūkst., bet toje, mažesnėje (65 k) - 2350 Eur be PVM. Ar bereikia sakyti, kad nusprendėme sutaupyti ir  bent kažką iš šių darbų pasidaryti patys.

Pirmasis demontavimo darbų etapas - išorės dailylenčių nulupimas.
 Taip namas atrodė su dailylentėmis:

 O taip - be. Man  be dailylenčių jis gražesnis.

Atlupus lenteles pasimatė visa reali rąstų būklė. Ir ji ne tokia bloga, kokios bijojom. Yra kelios vietos, kur reikėtų išplauti ir rąstus sulopyti, bet šita siena, kuri yra nuotraukoje -  blogiausia. Mes tikėjomės blogesnio vaizdo, todėl tai, ką radome, netgi pakėlė ūpą.

 Lentutes Marius nulipo per kokias 3 valandas. Dar 1,5 užtruko nuluptų lentelių sutvarkymas - nunešimas į vietą, kur jos bus laikomos iki bus supjautos, arba, kaip svajoja tėtis - bus jomis apkaltas ūkinis pastatas.

 Antrais demontavimo etapas - krosnių (3 vnt.) demontavimas. Laukia purvinas darbas. Viliojamės mintimi, pakviesti jam tokį darbininką iš kaimo - tėtis susirado žmogų, kuris jam padeda ūkio reikaluose, kai reikia. Dienos įkainis - 20 eur. Kartais dirba su broliu už tuos pačius pinigus. Alų perkasi už savus. Taip, alų - visgi tikrai sunku yra kaime rasti žmonių, kurie negertų ir dirbtų...

Toliau lauks dar sienų griovimas, grindų lupimas ir nukasimas grunto ir stogo griovimas. apie viską  parašysiu, kai bus padaryta.







3 komentarai:

  1. Mes senoje sodyboje pataisėme pečius, įdėjome stiklines dureles ir nuskutom penkių kartų dažus. Liko paprasti molio kokliai be jokių raštų. Pamąstykit, ar neverta pasilikti bent vieną.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už variantą. Šauni mintis patobulinti seną saiktą- gražus akcentas turėjo gautis.

      Deja, mums, šiam namuj jau per vėlu- tai, kas liko iš pečių, guli krūvose prie ūkinio.

      Ir dar kitas dalykas- pečiai tokiuose namuose paprastai būna viduryje, o mes gerokai pragriovėme sienas - sujungėme du buvusius kambarius ir pusę ex virtuvės- norėjome didesnės gyvemamos zonos. O pečiai būtų atsidūrę to didžiojo kambario viduryje.

      Bet kai remontuosim kitą sodybą... ;)

      Panaikinti
  2. Na tikėkimės kitos sodybos nebereiks remontuoti. Arba įsimylėsit šią, arba statysit naują, kaip mes. Mačiau vėlesniuose postuose, kad per vėlu su patarimais.

    Lauksim žinių! Ir trečią kartą - įsiprašykit pas estatytojai.lt:) Daugiau nebeužknisiu.

    AtsakytiPanaikinti