2017 m. rugsėjo 10 d., sekmadienis

Laminato klojimas



Įrašas paruoštas 2017 m. sausį, paskelbtas 2017 m. rugsėjį.

Laminato klojimas buvo tas vienas darbų, kurį darėme patys. Atvažiavo mano tėtis ir sesė su vyru. Jie visi "statybininkai mėgėjai" jau turėjo patirties ir apie 80 kv. sudėjome per 1,5 dienos. Labai daug laiko užėmė pirminis pasiruošimas - dar nebuvo susuktas lubų gipskartonis, todėl turėjome jį perkrauti, sudėlioti, sunešioti visokias likusias lentutes, brūselius - žodžiu - apsitvarkyti šiukšlinėlį ir išsisiurbti. O vėliau - viskas ėjosi pakankamai sklandžiai. Sudėtingesnės vietos buvo ties durų staktomis, laiptų parėmimais ir pan. Šiaip kitą kartą, matyt, reikėtų neskubėti su durų įdėjimu, sudėti laminatą ir tik tada statyti duris.

Detalės: 2 mm paklotas, 8 mm laminatas. Vienas pigesnių, kokius pavyko rasti, plius buvo didielė akcija. Laminatas - 4,37 Eur/kv.m.



Va, taip mūsų laminatas atrodo iš arti. Per kelias pakuotes buvo galima "surankioti", kad visos lentos susidarytų iš vientiso piešinio. Taip iš pradžių ir darėme. Paskui miegamą darėme taip, kaip greičiau ir žinote - tas, margas (foto matosi per vidurį toks akivaizdus nesutapimas) dar gražesnis.

Beje, šiame etape paaiškėjo, kad mūsų sienos nėra tiksliai lygiagrečios  viena kitai.

 140 kv. m. buvo sudėta per dvi sesijas po dvi dienas (grubiai). Grubiai - sutaupėme kokius 600 eur. Antro aukšto koridoriukui ir tuoletui laminato pritrūkome. O kai nusipirkome, niekam nebekyla rankos tų kelių kvadratų sudėt. Tai taip ir stovi laminatas kampe jau daugiau nei pusmetį.


Čia jau pirma vakarienė "ant grindų".

Pastebėjimai - kažkas buvo prigasdinęs nepirkti to laminato su grioveliais - atseit dulkės kaupiasi. Nežinau, ar tokio patarimo klausyčiau - ant šio be griovelių, dulkės irgi kaupiasi. Vargu ar gali būti kitaip, kai namuose du šunys ir vaikas. Tas su griovelias man išvaizdesnis. Mūsiškis toks priešais langa atrodo beveik visada purvinas... O gal netrado - o toks ir yra...

 Kitas pastebėjimas - techninis. Pas mus buvo vietų, kur laminato ilgis daugiau nei 6 m. ten tikrai buvo patogu taikyti tuos griovelius 4 asmenims. Trumpesnėse vietose - po 4 m - užteko 3. Dar - laminatą dėjome statmenai langams pagrindiniams, kad šviesa kristų išilgai. Nežinau, ar taip gerai, bet lyg ir nieko vaizdas.

Antras pastebėjimas - kai namuose dideli šunys ir vaikas - laminatas tikrai gerai. Jis daug kietesnis negu medis. Jau būtų man susutojusi širdis ne vieną kartą, žiūrint kaip tos dvi baltos mūsų karvės, pamačiusios kokį skrendantį gandrą "ant prakasų" varo išilgai svetainės. Gal nebent galėjome dėti medį antrame aukšte. Bet ką jau čia - laminatas daug pigiau. O man tai patinka.


 Jei kas skaitėte ir atsimenate mano įrašą apie perdangą ir kaip aš aikčiojau, kad gal net visai nereikia jokių grindų, o tik juodgrindes šlifuoti ir lakuoti. Va, pridedu foto, kaip atrodo išdžiūvusios juodrindės po pusmečio.


 Pastebėjimas  po beveik metų naudojimo - pagrindinėse vaikšiojimo trasose lyg ir kai kur matosi tarpiukai. Išvada - "pabrokijom":)))) ir ne jungdami linijas tarpusavyje - o lentas. Tad akivaizdu, kad skubėti šiame darbe nėra tikslo ir, jei nėra daug įgūdžių, reikia nepatingėti kaikurias lentas bandyti jungti ir po - 5-8 kartus...

 Ir faktas - visą vaizdą tikrai užbaigia grindjuostės... Rinkausi tarp plastikinių ir medinių. Iš pradžių gasdino mednių kaina, nes pigiausias buvau radus gal po 1,8 Eur/m, tuo tarpu plastikinių kaina gaunasi apie 1 Eur/m. Tik iš pradžių neapskaičiuota vieta buvo, kad reikia plastikinėms visokių vidinių, išorinių ir kitokių jungčių, kurios praktiškai dvigubina grindjuosčių kainą. Plius, jei grindjuostėms dar yra nuolaidų, tai tiem pribumbasiukams - nepastebėjau. Nebent likučių išpardavimas. Plius - jų labai ribotas spalvų pasirinkimas. Kalbu žinoma apie ekonominį variantą - gal kokių prabangių ir yra, bet...

 Žodžiu - galiausiai, grindjuostės namie medinės, po 1 eur/m - iš Senukų elektroninės parduotuvės. Realiai tokių nemačiau. Idomiausia dalis - grindjuostės yra po 1 m. Todėl jų tokia kaina... Na, bet mums tie sujungimai akių nebebado. Gal ir pabadė pirmą savaitę, bet dabar jau apskritai tas grindjuostes pamiršom :)) O kaip jau sekantiems blogą turėjo susidaryti įspūdis  - čia sodyba, kaip vyras sako "B klasė", todėl sutaupyti man patinka :))

8 komentarai:

  1. Laminatas pigu ir gražu, bet garsas kai juo nuolat vaikščioja šuo irgi atitinkamas :) turbūt pagrindinis jo minusas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokit, gal net nesutikčiau. Vilniuje turime medines grindis-caksi tie šunú nagai kaip turi būt. Tik va ant laminato šunys slysta daug labiau. O dėl nagú- kažkada buvau užsiėmusi karpyt gal kasantrá diená- tas gyvnagis sutrumpėjo, nagá buvo galima nukirpti trumpai ir vaikščiojo šuo tyliai kaip katė :))) Bet gi tu, žmogau, užsiimk tokiu darbu kasdien :)))

      Panaikinti
  2. Na taip. Laminato garsai nežavi... pas mus ir pabraška, patraška ir gan nemažai ypač kai didesni temperatūrų pokyčiai (staigiai užkaitina saulė)... :) na plotas didelis ir klota be perskyrimų. :)
    Laminatas pas jus pigus... bet pakoltas ir pigus... :) šitas baltas regis nelabai tinkamas ant betono... sudūla gan greitai... :)
    Pas mus su grioveliais... viskas išsiplauna, išsisiurbia.. o estetiškai daug gražiau atrodo :) tik siu grioveliais už 4 e nenupirksit :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal dar per mažai laiko praėjo- negirdim nieko, nei jis tarška, nei barška. Dėjom ant jau šildomú grindú- gal tai turi kokiá įtaká? O gal dar visko sulauksim.

      Dėl pigumo- na, apdaidos medžiagas mes rinkimės tikrai vos ne pačias pigiausias ir tai darėm puikiai suvokdami galimas pasekmes. Tiesiog čia sodyba, ne namai. Ir užsibaigti viská norėjosi kuo greičiau, o ne dar kelis metus visus pinigus dėti į namá. 10 m atlaikys. Vienaip ar kitaip. O po 10m- jau ir taip norėtúsi atnaujinimo.
      Ká daryčiau gal kitaip- tinkčiausi šviesú, lygiu raštu laminatá- Dėl baltú šunú ir jú kailio bei pėdsakú grįžus iš lauko.

      Panaikinti
  3. Kaip tas laminatas už 4 eurus tarnauja su šunimis? Nesibraižo? Mes bute turėjom analogiškos kainos laminatą sudėję, tai per 3 metus susibraižė labai stipriai. Dabar pas mus šuo 40kg žvėris :D Tai apie laminatą negalvojom, visam pirmam aukšte plyteles sudėjom - nesibraižo, nebarška. Bet sutinku, kad ne visiem priimtinas variantas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Teoriškai, tas laminatas kokie 9 Eur/kv.m., ir jam buvo akcija. Nelabai aš tuo tikiu, bet:))) va, ir dabar internetu jam akcija. Mūsú būtent šitas. https://www.senukai.lt/p/laminuotos-medienos-plausu-grindys-8072/340p Dėl braižymosi- tikrai tikrai jokiú žymiú po 10 mėn.naudojimo. Pas mus dvi karvės po 45-40 kg, plius vienas dvikojis mažas, kuris važinėja visokiom mašinom, daužo kaladėlėm ir pan.

      Panaikinti
  4. "ilgis daugiau nei 6 m."
    O ne per daug ištisai? Reikia tarpus daryti.
    Laminatas gi juda nuo drėgmės. Nedaug bet...
    Jei užpils, tai pirmiausia griebkite diskinį pjūklą ir pjaukite grindis per pusę. 5mm tarpelio gal pakaks vaikščiojimui.
    Kelių paskutinių foto neįdėjai, rodos ;) (Va, pridedu foto...)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gal kam teko nuomotis irankius (diskini pjukla) ? Galvoju pasiimt https://www.cramo.lt/lt/category/statybine-technika_pjovimo-ir-suvirinimo-iranga_diskiniai-pjuklai va pjaustymams, nes brangaus pirkti nesinori o piguskes irgi pirkti neapsimoka..

    AtsakytiPanaikinti