2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Griovimo darbai. Stogas.

Po tikrai sunkaus savaitgalio, kai griovėm gonką ir pečius, žinojimas, kad dar reikės griauti ir stogą, kiek neramino. Plius, dar ir orai pasitaikė šiai vasarai netipiniai- buvo baisiai karšta... Sekmadienio popietę įlindau į Skelbiu.lt ir susiradau pirmuosius, kurie skelbėsi kažką griaunantys. Parašiau užklausimą ir išsiunčiau. Po kelių minučių pasiskambino, pasiklaysinėjo sar kelių smulkmenų ir dar po kelių minučių atsiuntė kainą- už 140 kv.m. stogo griovimą, spalių nukasimą 280 eur. Nusiderėjom iki 250 ir antradienį vyrukai jau atvyko griauti. Jei atvirai, rašydama užklausimq, tikėjausi, kad atsiųs kokią 450 eur kainą, palinguosim galvom, kaip brangu, ir griausim patys.

Jei atvirai, manau jie kiek apsiskaičiavo. Tryse dirbo dvi dienas. Didžiuliame karštyje. Iš pradžių nuėmė šiferį, tada ardė skiedrinį stogą- bandė pjaustyt skersai išilgai ir lupo tokiais nemažais gabalais. Net man širdį, kai pjūklas kaukdavo patsikęs į vinis, kurių stoge buvo milijonas.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai antras stogas, kurį jiems teko griauti. Gali būti, kad kitą jie jau gruaus brangiau. Galutiniame variante- sumokėjau 270 eur. 20 eur magaryčių už sunkias darbo sąlygas;). Gal būčiau davus ir daugiau, bet tiesiog neturėjau daugiau grynų.

Į ką reimia atkreipti dėmesį:
1.  Labai aiškiai įvardinti, ką reikia saugoti. Pvz.: mes leidome laužyti šiferį galvodami, kad jo mums nuiekur neprireiks. Esmė, kad jo šiukšles daug sunkiau surinkti, sukrauti ir pan. tuo tarpu tvarkingi šiferio lapai užima daug mažiau vietos. Netikiu, kad tai būtų daug išauginę paslaugos kainą.
2, Griovėjai nulaužė žaibosaugą, nors buvo prašyti ją saugoti... ir TV antenos galiuką. tą jau pamatėm, kai griovėjai buvo išvažiavę - teisybės nebeieškojom. Nuostolius prisiėmėm. Bet šiai - reikia viską labai žiūrėti ir stebėti ir tikrinti.




O va kiek šiukšliųųųųųų!


  O čia - spaliai, kuriuos kitą savaitgalį visą dieną vežėm prie ąžuolo.  Prie ąžuolo - nes jis mūsų -emėj, o spaliai natūralus daiktas, tai nėra šiukšlinimas :) Bet juos sudegnti  - be šansų, todėl jais ir šiltina stogus. Jie tik vos vios smilksta, baisiai dūmina, bet nedega. Tikėkimės, kas pūna. Ir po kelių metų tiesiog patręš ąžuolą ir viskas.

8 komentarai:

  1. Sveiki,

    o kur ir kaip utilizavote atlikusias šiferio atliekas? Kiek kainavo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalį nelūžusio šiferio pasiėmė kaimynas, dalimi pataisėme pirties ir daržinės stogus. Žinau, žinau, asbestas... Esu įdėjusi dovanojimo skelbimà dėl plytgaliù ir gruzo, tai paskambino man kažkokie vežėjai, tai už daug maž 2 kb laužyto šiferio išvežimà nori 100 Eur- žinoma, turim supakuoti ant palečiù, suvynioti į dvigubus msišus, kaip priklauso. Kažkokia labai maža kaina man pasirodė, suabejojau,ar nerasim to savo šiferio pamiškėj, tai dar neatidaviau jiems. Dar pasidomėsiu, ir jei viskas"švaru", tai greitu laiku atsikratysim šitos kiemo puošmenos. Patarimas, jei dar neardėt- jei įmanoma, ardykit gražiai- nelaužytà jį labai daug žmoniù kaimyose mielai pasiima ūkiniù remontui ir pan. O va laužytas, ir žiauriai nesveika, ir daug vietos užima sandėliuot ir brangesnis utilizavimas- ne kg, o kub.m.skaičiuoja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju už informaciją ;) Tikrai stengsimės ardyti nelaužydami. Bet va utilizavimo kainos bent Vilniaus regione tai šokiruoja - 210e arba 710e už toną (radau informaciją tik apie dvi priimančias vietas). Vos ne pigiau nuvežti į Panevėžį ir priduoti

      Panaikinti
    2. Kiek atsimenu, Kaune, Lapėse buvo normalesnė kaina. Ir Utenos raj. kažkurioje aikštelėje. Plius, jei formaliai jums nereikia popieriaus, tai įdėjus skelbimà tikrai atsirastù kas paima. Žinoma, nelaužytà. Faktas, kad nesveika, bet gal kažkieno tvarte pro stogà vanduo ant karvės laša ir žmogus tikrai neišgali pirkti naujo...Va, šiandien žmonėm atidavėm senas lentas kurui, tai irgi teiravosi, gal turėtume šiferio- būtù paėmę su džiaugsmu.

      Panaikinti
  3. Laba diena, p. Inga. Labai susidomėjus perskaičiau jūsų rašinėlius. As irgi jau senokai ieškau patikimo meistro, kuris galėtų rekonstruoti mano karkasinio namuko pamatus. Gal jūs galėtumėt pasidalinti tų gerų (pamatistų) kontaktais? Ačiū. Onutė

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai failą, bet kartu su telefonu, pamatistų kontaktai dingo. Jei kokiuose skelbimuose rasite Valerijų iš Jonavos- bus tie:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, dekou, radom numeri, jei jis nebus pasikeites - butinai skambinsime. o kas stogus griove?

      Panaikinti
  5. Aciu jums uz tokia naudinga informacija.

    AtsakytiPanaikinti