2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Statom stogą!



Kai tik priestatėliai buvo pastatyti (sekmadienis, 2016-07-24), iš karto pirmadienį atvažiavo stogininkai ir ėmėsi darbų. Žinoma, prieš tai buvau užsakius medieną, kad jie turėtų ką dirbti :)

 Medieną užsakiau iš Širvintų Medienos, su 15 eur vairuotojui, kuris padėjo iškrauti, mediena atsiėjo 1184 eur.

Stogininkai pradėjo nuo murloto padėjimo ir jo ištiesinimo. Tam stogininkai naudojo kažkokius vandens vamzdelius - atrodė šiek tiek kaip kokia chemija :) Galiausiai išsilyginę murlotą (sakė, kaimo pusė daugiau nei 10 cm žemiau) surentė ir pirmas gegnes.



 Trūksta viso stogo dengimo vidurio - čia jau su visko, tik be dangos.
Visa ši medinė dalis buvo padaryta per kiek daugiau nei savaitę.

 Kitą saviatę stogininkų apmažėjo, liko dviese ir kaišiojo vatą. Mano supratimu, kaišiojo kruopščiai- pjaustė kampukais, siūles perlaidinėjo taip, kad vienao 10 cm slioksnio kraštainesutaptų su kito 10 cm sluoksnio kraštais. Kaip sakė patys meistrai, šiltinimas nėra sudėtingas, kai pats pasistatai stogą- kai atstumai tarp gegnių atakingai sumatuoti- mūsų atveju- 60 cm, tuomet 61,5 cm vata į tuos tarpus puikiai tinka, jos lakštų neeikia papildomai pjaustyti, jie gerai laikosi ir teeikia suraišioįi virvutes ir taip galutinai užtvitinti.

Stogą, kaip jau supratote iš aprašymo, šiltinome 20 cm, vatatarp gegnių. Vatą naudojome Paroc extra. Mūsų stogininkai šią vatą apibūdino, kaip geriausią savo kainos ribose, plius, su ja lengva ir malonu dirbti. Tai, matyt, ypatingai svarbu, šiltinimą bandant atlikti savo jėgomis.

 Va kaip atrodo apšiltinta palėpė.

 O va jau ir skliautai. Čia ta pusė, kur į kaimą - su mažesniu langu.
Skliautų konstrukcija paprasta- lentinis karkasas, apšiltintas ta pačia stogo vata, karkaso pusė iš lauko, apkalta medžio drožlių plokštę. Vėliau, šiltinant namą, ta plokštė dar kartą apsišiltins, ir apsikals dailylentėmis.

Stogininkas minėjo, kad galima tos plokštės ir nedėti- dėti tik plėvelę, o paskui šiltinti ir apdailinti, kaip ir aukščiau aprašytu atveju. Taip lyg ir pigiau. Bet kažkaip man šitaip atrodė stabiliau ir šilčiau. Ir šiaip- kokios čia sienos, jei tik vata ir plėvels viduje ir tik daililentės ;) Man nerimtai atrodė ;)



O čia - dydysis langas - į mišką, gandralizdį ir stulpą. Tikėkimės, kad kada nors tas stulpas nugrius :)
  O čia jau namukas su stogo danga!!!!
 Stogininkai vieną pusė susuko per veiną dieną! Čia ta, neparadinė pusė - į sodą.


Žinoma, dar liko visokie lietvamzdžiai, pakalimai ir pan. bet jau vaizdas mūsų akims linksmesnis :)

5 komentarai:

  1. Sveiki, gal pasakytumėt kokia čia stogo danga- pavadinimas, kiek kvadratų ir kiek gavosi stogo kaina.Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  2. Beje kiek blogas atsilieka nuo esamos padėties?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, jau gįvenam- lubos neglaistytos, elektros kaikur dar nėra, grindjuosčių, palangių neturim, sienos nedažytos- bet turim veikiančius wc, veikiančią šildymo sistemą, grindų ir sienų dangą. Pailsėjom pusantro mėnesio nuo statybų, pasidžiaugėm žiema ir atsipūtėm nuo sąskaiyų mokėjimo :) Bet jau vėl užsikvietėm meistrus ir imsimės lubų apdailos.

      Panaikinti
  3. Sveiki, stogo dangą užsakiau iš Fabervita.Stogo danga Sara pagaminta iš Arcelormittal (Vokietija) žaliavos. Stogo dangos padengimas – polester (10 metų garantija) 30 µm storio organinio padengimo sluoksniu. Stogo dangos storis 0,5 mm. Danga- čerpės initacija. Dangos dengimo tipas- blizgi. Pati daug mieliau būčiau rinkusis matinę stogo dangą, bet dėl greta augančių medžių, siūlė daryti blizgią. Ant matinės lengviau kaupiasi nešvarumai, žiedadulkės ir pan. Stogas mūsų apie 185 kv. Stogo dangos buvo užsakyta apie 210 kv- perdengimams. Kaina su vėjalentėmis ir lietaus nuvedimo sistema 2240 eur. Stogo darbai- medinė dalis- 10 eur/kv., šiltinimas- 3 eur/kv, danga- 5 eur/ kv. Vatos kaina bubo apie 500 eur. Medienos, neturiu po ranka užrašų- 1700 kažkur. Dar minimim 200 varžtai ir kt. tvirtinimo detalės, apie 250 eur.difuzinė plėvelė. Grubiai visas stogas kainavo 8000-9000 eur. (Neturiu užrašų po ranka).

    Skaičiuojant stogo kainą dar reikia nepamiršti pridėti skliautų kainos- medžiagų kainas priskaičiavau prie aukščiau aprašytų (mediena, vata, osb,plėvelė) bet dar yra darbai- jei tsip atsimenu- karkaso statyba- 10-15 eur/kv.

    Mediena pakalimams- papildomai apie 400 eur, pakalimo, vėjalenčių ir lietaus sistemos montavimo darbų kainos dar nežinau- šitie darbai laukia pavasario.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti