2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Pamatai jau yra

Kaip ir buvo žadėjęs, pamatistas atvažiavo 2016-07-17. Šią dieną mes oficialiai laikome remonto pradžia, nes pagaliau ne tik griauname, bet ir pradėjome statyti!

Panatisras atvažiavo ne vienas. Atsivežė dar du pamatistus. Jei atvirai, nekeliamčius didelio pasitikėjimo... Bet va čia ir dar viena pamoka gtvenimui- negalima apie knygą iš viršelio spręsti. Dirbo tie du greitai ir panašu, gerai. O tas dydysis pamatistas- bosas- virė jiems arbatą ir žaidė su Shiručiu. Na dar, kai atėjo laikas, matavo su gulščiuku viską. Bet jo didžioji užduotis- buvo vadovauti tiems dviems kitiems. Ir jis tai darė gerai.

Darbų chonologija- pirmą dieną atkasė pamatus, antrą dieną statė klojinius, trečią dieną grežė polius, statė armatūrą, ją rišo su senais pamatais. Ketvirtą dieną užpylė betoną, Po dviejų dienų atvažiavo ir išardė klojinius. Vuolia. PAMATAI BAIGTI. Tai kainavo 2200+40=2240 eur.
Klojiniai su armatūra.



 Armatūra sugręžta į senus pamatus ir sutvirtinta su klojinių armatūra.

 Kampukai.
 Sienos.



 Kiekviename namo kampe pamatistai įspraudė į jau užpiltą pamatą po pinigą - sakė, kad taip b9tinai reikia. Nelabai aš tais prietarais tikiu - bet kažkaip visai miela :) Plius, pamatistai sakė, kad deda pinigą tik geriems šeimininkams... Kaip man patinka mokantys gražbyliauti darbininkai :) :)
 Užpilta.





9 komentarai:

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. kur yra hidroizoliacija po rastu virš seno pamato? Ar darete drenažą aplink naujai išlietą pamatą su stogo vandens nuvedimu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hidroizoliacijos nedėjome- nekėlėme mes namo nuo seno pamato- tik aplink liejame naują pamatą ir su senu tvirtinimo armatūra. Tarp seno ir naujo pamato hidroizoliaciją daryti nėra tikslo. Tarp rastų ir senų pamatų buvo vietomis matyti kažkokio seno ruberoido- jis ir liko. Tik darydami apkalimą po brūselių apačiomis, kur remiasi į naują pamatą- ten dėjome ruberoido gabaliukus.

      Panaikinti
    2. Lietaus nuvedimą darysime šiais metais kartu su trinkelėmis- tada pakomentuosiu detaliau.

      Panaikinti
  3. Buvo klausiančių, kas darė pamatus. Buvau pametus tel. Nr. Radau. Dalinuosi. Valerijus +37069821624. Jonavos raj.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Na, mums padarė, manau, gerai. Nusiskundimų neturime. Bet garantuoti už žmogų, kurį mačiau gal 4 dienas prieš 5 metus- tikrai negaliu. Visada yra rizika su meistreliais.

      Panaikinti
  5. Suprantu kad darbai vyko jau gana seniai, bet gal pamenate ar turite kur nors užsirašę: kokio gylio ir skersmens polius gręžėte aplink pamatus? Taip pat, gal pamenate kiek metrų armatūros sunaudojote?
    Iš anksto didelis dėkui!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atleiskite, nežinau to - pamatistai patys viską sprendė, nes tikrai neturėjau kompetencijos šiuo klausimu. Akivaizdu, kad nusprendė gerai, nes bent kol kas viskas gerai.

      Panaikinti