2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Jau statom! Priestatėliai

Kai jau 9 dienas buvo pastingę pamatai nusprendėm, kad jau galima ant jų statyti priestatėlius. Tą prieangį, kur priekyje. Ir tą gonką, kuris nuo šiol bus katilinė. Pagal mūsų sugalvojimą to gonko turėjo nebūti, o katilas turėjo tilpti prieangyje, bet buvęs gonkelis turėjo tokius gerus pamatus, kad juos ardyt buvo gaila. Plius, suabejojom, ar viskas prieangyje tilps - ir įėjimas, ir spinta rūbams, ir katilinė, ir elektros dėžutė ir kt.

 Pirmiausia reikėjo susiskaičiuoti, kiek blokelių reikės prieangiui. Ėmiau, matavau, skaičiavau, skambinausi tiems, iš kurių pirkau blokelius, pasakojau, ką darysiu ir galiausiai užsakiau 7 kb. m. silikatinių blokelių ir dar šiek tiek U profilio blokelių viršutiniam vainikui - į juos statėsi armatūra ir bus pritvirtintas stogo murlotas.

 Tada prasidėjo bėdos.  Tie, kurie parduoda blokelius buvo Vilniuje. Jie už avežimą norėjo 120 ar tai 130 eur. supratau, kad tiek mokėti aš tikrai negaliu - tai visi 25 proc. blokelių sumos, jei ne daugiau. Į pagalbą buvo pasitelktas draugas Aurimas, gautas jo vežėjų pasiūlymas buvo daug geresnis.  Krovinys keblokas - reikia mašinos su manipuliatoriumi, kad juos būtų galima iškrauiti.

 Iškrovimas irgi buvo gan sudėtingas - reikėjo patiesti lentų po blokeliais, tada lentų po vežimėliu, kuris vežė blokelių paletes. Viskas kiek smigo į žemę, bet normos ribose. Iškrovėm,  Ačiū Aurimui ir vairuotojui Kęstučiui (jei taip prisimenu).

 Iš viso ši pramogs dalis kainavo:

 Blokeliai ir klijai - 437,50 eur.
 Blokelių tarnsportas - 84,70 eur.
Vairuotojui už iškrovimą - 10 eur.
Armatūra ir cementas užpylimui U profilio - 17 eur.


Tai va, trečiadienį atkeliavo blokeliai, o šeštadienį iš ryto ir meistrai. Tryse per dieną  jei pastatė abiejų priestatėlių iki langų viršaus. Atrodė, kad kitai dienai liko labai nedaug, bet prasidarbavo ir visą sekmadienį. Tiesa, jau dviese.

 O nuo šitos vietos šiek tiek trūks nuotraukų. Atsiprašau. Bet ten tokia nelaimė nutikus su telefonu buvo. Jei dar ką pavyks išgelbėti - papildysiu.

 Priestatėlių statyba kainavo 305 eur.

 Tai gi, iš viso priestatėliai atsiėjo 854 eur.

3 komentarai:

  1. Sveiki,

    Kokie čia blokeliai tiksliau? Pagal Arko išmatavimus lyg ir nerandu U formos blokelių klojiniams

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, blokelius pirkau Blokelių centre, prašiau pasiūlyti ekonominį variantą, sakiau, kad vienaaukščiams priestatams- man pasiūlė dujų silikatiniys blokelius "Gardinas". Pas mus jie 24 cm. storio. Prie jų pritaikė ir U formas. http://www.blokeliucentras.lt/blokeliai/duju-silikato-akyto-betono-blokeliai/gardino-blokeliai/ Jų servisu likau visai patenkinta. Tik lupikauja už atvežimą. Samdžiausi pati kitą vežėją, sumokėjau dvigubai pigiau, nei jie prašė.

      Panaikinti
  2. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti