2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Griovimo darbai. Priestatai.



2016-07-16

Prieš atvažiuojant lieti pamatus, buvome įsipareigoję nulupti apatines lenteles ir nugriauti priestatus- kad galėtų pamatistai prieiti. Kadangi turėjome įsitikinimą, kad namas vos laikosi, nemanėme, kad tai bus taip sunku- reikėjo ir tiesiog jėgos ir gerai pagalvoti- priemenė, kuri pati buvo lentinė ir švilpė vėjai, turėjo tokio tvirtumo pamatą, tiksliau tokio dydžio akmenis, kad juos ištemti prireikė traktoriaus.

Taigi, priekinis priestatas, mūsuose priemene vadinamas, pasidavė po praktiškai dienos. Kalta-prikalta-ir dar kaltelta.

Priestatas, priemene vadinamas.
Priemenė be sienų.
Priemenė be atraminių sijų.


"Mažulyčiai" priemenės pamatų akmenys.
Namas be priemenės. Atrodo liūdnokai. bet taip reikia.  Bus išlieti nauji pamatai ir pastatysim naują priemenę - iš blokelių.

Kitas priestatas - gonku pas mus vadinamas. 

Štai jis - gražuolis. 
Kaip žinia, šitie namai yra Mariaus senelių ir nors juose svečiuojuosi jau bene dešimtmetį - kažkokių labai didelių sentimentų aš jiems neturiu. Bet, va, gonko man gaila. Ten stovėdavo foteliai ir stalas. Kai vasaros vakarai eidavo vėsyn ar tiesiog lynodavo - labai mielai ten gerdavom vyną ir skaitydavom knygas... eh... o dabar čia bus visai ne romantiškas darinys. Nors, kiti jį vadina namo širdimi - katilinė.

Gonke reikėjo išlupti grindis - tai pasirodė nesudėtingas dalykas - apačioje po plonu betono sluoksniu buvo sukloti kokliai. Ardant stengėmės jų nesuskaldyti - susidėjome atskirai. Gal kada panaudosim kokiam lauko pečiui. O gal tiesiog turėsim viena krūva šiukšlių daugiau - laikas parodys :)


 Pora valadų darbo ir gonkas be šoninių sienų ir be grindų - tiek pakako, kad pamatistai preitų. 

2016-07-24 
Tolesni gonko griovimo darbai buvo vykdomi kitą savaitgalį. Tai anaiptol nebuvo lengva - pro namo stogą prasipjovėme angą ir palindome po gonko stogeliu (prieš tai, aišku nuardžius šiferį) ir daužėme, lupome skiedras. Žiaurus ir labai lėtą rezultatą davęs darbas.


 Galiausiai kiek paardžius (kokias 3 valandas, jei ne daugiau), pamatistas patarė nupjauti gonko balkius keliose vietose, prikabimo trosą prie savo autobusiuko ir juo tą gonką nutempė! Brendžio jam! Pasirodo, jis nevartoja alkoholio. Tai pasisekė jo naparnikams. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą