2016 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Nuotekų valymo įrenginys jau stovi!

Sudėtinga vykdyti statybas, kai pats nedaug ką nutuoki..  Kai siuntinėjau užklausimus dėl nuotekų valymo įrenginių, juos siunčiau kelioms įmonėms. Kiek užtrukę, bet su manim susisiekė dar vieni, prekiaujantys August. Jie man aiškino, kad pagal mano poreikius (juos apibūdindavau visiems identiškai: nuolat gyvens vienas asmuo, savaitgaliais 4-5, per šventes gali būti ir iki 15) man visiškai užteks August-AT6. Kiek pasimečiau, nes ankstesni, kurie buvo atvykę pasižiūrėti minimaliai siūlė AT8, o normaliam naudojimui AT9.  Nusprendžiau pasiskambinti į patį August &co. Jie sakė, kad gal ir užtektų AT6, tik, jei po kelių metų poreikiai išaugtų, jie nebegalėtų galingumo niekaip padidinti, kai tuo tarpu su AT8, kažkokį sprendimą raštų.

 Nuspręsta - bus AT8.

Trečiadienį apie pietus pranešiau įmonei apie savo apsisprendimą, penktadienį  ( 2016-07-22) iš ryto jau visą technika stovėjo mūsų kieme ir po 4 valandų įrenginys ir infiltracinis šulinėlis buvo savo vietose.

Į ką reikia atkreipti dėmesį:
  1.  Kur nukreiptas NVĮ vamzdis, kuriuo nuotekos atbėga. Pas mus san.mazgas yra vienoje namo pusėje, virtuvė - kitoje (bet už kambario nuo NVĮ), todėl, jai meistrai paklausė, kur statyti įrenginį, atsakiau "per vidurį". To rezultatas- NVĮ vamzdis atsirado miegamajame, plius, tiesiai patsiko į kažkokį Juodonių Puntuką, įmūrytą į mūsų pamatus.
  2. NVĮ geriau statyti prieš santechnikui vedžiojant vidaus tinklus- tuomet jie nenugilina įvado ir taip nepadidėja įrengimo kaina.
  3. Reikės kažką galvoti, kuo uždengti NVĮ dangtį- jis didis, baltas ir nelabai tvirtas.





    Viso to finansinė išraiška: 1298 eur pats įrenginys, orapūtė, vamzdžisi, infiltracinis šulinėlis, paleidimas ir derinimas. Plius 1150 eur montavimas. Viso: 2448 eur.

2 komentarai:

  1. Nu labai įdomu. Suprantu nėra laiko bet laukiam naujų įrašų

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū, kad suteikiat daugiau informacijos nežinantiems ir taip pat įsirenginėjantiems.. mažai kas dalinasi tokiais dalykais, tos visos orapūtės, norisi sklandaus darbo..

    AtsakytiPanaikinti