2017 m. rugsėjo 11 d., pirmadienis

Lubos

Tam, kad namas nebūtų panašus į medinę dėžutę, buvo nuspręsta lubas daryti iš gipskartonio, paskui jas glaistyti ir dažyti baltais dažais. Tai taip ir buvo padaryta - ant mūsų perdangos susikti metaliniai profiliai dviem aukštais, susuktas gipskartonis. Ir taip dar gerus trius mėnesiu pagyvenome. Po juodų lubų, gipskartonio pilkumas atrodė labai prabangiai.

Ką kitą kartą gal (gal) darytume kitaip - gipskartonį reikėtų dėti tvarkingiau, paliekant tik mažą mažą tarpelį tarp gipskartonio ir balkio. Dabar, tarpai gavosi kiek didesni (nes buvo labai patogu standartinį lapą pjauti pusiau ir sukti - labai taupiai gavosi; o paskui dėti kampukus ir glaisyti), nes planavome dėti apdailines juosteles. Dabar, kai laikas apdailinėms juostelėms  jau atėjės, paaiškėjo, kad jos ne tokios pigios - daug maž 1 EUR / m (priklausomai nuo išmatavimų, dar pridedant transporto kaštus ir PVM), plius, pakabinus dvigubą profilį, prisukus gipskartonį, Mariaus per didžiausius vargus šveistų balkių liko matyti tik pusė. Uždėjus apvadus - jų matoma dalis - dar sumažėja.

 O vėliau, buvo užklijuotas tinkliukas ties siūlėmis, siūlės užteptos Fugenfuller, tada glaistytos stambiagrūdžio, o po to dar kartą smulkiagrūdžiu  glaistu. Dažyta voleliu, du kartus, vienintelias dažais rastais mūsų mėgstamoje parduotuvėje Širvintose.

Neįgudusia akimi skaičiuojant, gipskartonis lyg ir turėtų būti pakankamai pigus reikalas, bet jo kvadrato kaina yra tik "uogytės", dar visokie profiliai, tinkliukai, glaistai, dažai ir kur dar darbas.. .Kokios lentutės būtų dauuug pigiau, bet vis gi "dėžutės" nesinorėjo. Glaistyta ir dažyta buvo po kokių 9 mėn., po to, kai buvo perdaryta perdanga ir po 6 mėn, kai susuktas gipskartonis. Žiūrėdama į jau kokius 4 mėn. užbaigtas lubas (nuglaistytas, nudažytas) nematau jokių vaikčiojimo ar pan. žymių. Jokių skilimų nei prie balkių, nei tarp gipskartonio lakštų nėra.

 Va, daug maž lubų vaizdas iš arčiau. Jau viskas apkalta visokiais kampiukais.

 Čia kiek iš toliau. Esmė - mūsų lubos - Mariuko prakaitu ir krauju aptaškyti nuskusti senieji balkiai ir tarpai užpildyti baltai dažytu gipskartoniu. Tas horizontalus brūselis - tai parėmimas. Viskas nudažyta ta pačia spalva, kaip balkiai.


Nežinom, ką daugiau galima padaryti aplink balkių galus - jie visi skirtingi - yra kvadratinių, kur lyg ir būtų galima padaryti "rėmelį", ber yra ir apvalių. Plius - jie ne visodo pločio, aukščio ir pan. Kol kas užtepta silikonu. Gal kai dažysim dar kartą kažkiek pasislėps po dažais.

 Ir turim kitą bėdą - ten kur buvo viena pertvara balkis buvo išpjauta apačia. Jis plonesnis negu kiti. Galvojome gal apačią prikalti iš kito balkio ir nudažyti, bet dabar labiau linkstame prie tiesiog paobliavimo ir nudažymo.

 Va - jis, nenaudėlis, iš arčiau.

1 komentaras:

  1. Taip, teisingai kad apgipsavote bent lubas.
    Vienoje trioboje panašiai padariau. Vien medis - blogis :)
    Gražiai. Dokumentacijai trūksta nuotraukų ;)
    Į mažas kliurkas nekreipkite dėmesio - niekas jų nebepastebės jau už mėnesio.

    AtsakytiPanaikinti